Moje goście zawsze proszą mnie o przepis na ten torcik bez pieczenia. Coś niezwykłego i szybkiego dla każdego

Jeśli chcesz zaskoczyć gości pysznym deserem, a nie lubisz piec,to przychodzę na pomoc z tym przepisem! Możesz go gotować bez końca, stale zmieniając owoce, które są w przepisie. Za każdym razem zachwyci Cię innym smakiem 🙂

 

SKŁADNIKI

  • 500 g śmietany
  • 300 g owoców np. jagód, malin, pomarańczy
  • 200 g herbatników bądź biszkoptów
  • 200 g cukru
  • 30 g żelatyny

PRZYGOTOWANIE

1. W małym pojemniku zalej żelatynę połową szklanki zimnej wody i pozostaw do spęcznienia na pół godziny.

2. Po tym czasie umieść żelatynę w kąpieli wodnej i powoli mieszaj, aż grudki całkowicie się rozpuszczą.

3. W głębokiej misce ubij śmietanę i cukier (aż kryształy cukru całkowicie się rozpuszczą). Kontynuując ubijanie, dodaj cienkim strumieniem żelatynę.

4. Przykryj spód głębokiej miski folią aluminiową. Obierz owoce i pokrój je na małe kawałki. Biszkopty też potnij na kawałki.

5. Owoce i ciasteczka ułóż w misce, następnie zalej je śmietaną i przykryj folią spożywczą. Umieść deser w lodówce na 2-3 godziny.

6. Po upływie określonego czasu wyjmij ciasto z lodówki i odwróć pojemnik na talerzu do serwowania. Ściągnij folię. Gotowe!

Czy gotowałeś już kiedyś takie ciasta bez pieczenia? Być może własnie znalazłeś swój ulubiony przepis. W komentarzach podziel się swoimi doświadczeniami z innymi czytelnikami!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!