Najdelikatniejsza wołowina ze wszystkich, jakie kiedykolwiek piekłam. Sprytny sposób pieczenia w specjalnym sosie.

Przygotowanie pysznej wołowiny nie jest prostą sprawą, ponieważ często mięso pozostaje twarde nawet po 1-2 godzinach pieczenia lub duszenia.

Ten problem można łatwo rozwiązać, jeśli masz rękaw do pieczenia i znasz przepis na tą wspaniałą marynatę. Dzięki niej pieczone mięso jest delikatne i pachnące, ponieważ gotujemy je według orientalnej receptury z imbirem.

Składniki

  • Wołowina 1 kg
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sos sojowy 0,5 szklanki
  • Olej słonecznikowy 0,5 szklanki
  • Imbir 30 g

Przygotowanie

1. Obierz czosnek i świeży imbir, umieść w blenderze, posiekaj i wymieszaj.

2. Wymieszaj mieszankę czosnkowo-imbirową z sosem sojowym i olejem.

3. Delikatnie natrzyj mięso marynatą i pozostaw na co najmniej 30 minut.

4. Umieść mięso w rękawie do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz przez 1 godzinę.

5. Wyjmij mięso i przetnij rękaw, a następnie włóż mięso z powrotem do piekarnika na kolejne 30 minut. Temperaturę zmniejsz do 160 stopni.

Soczyste mięso z rumianą skórką będzie świetnie wyglądać na Twoim stole. A jego aromat zachwyci wszystkich domowników.

Pamiętaj, aby zapisać ten przepis w zakładkach!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!