Idealna kolacja: mięsne zapiekane naleśniki w 15 min, każdy się zajadał i prosił o dokładkę.

Pyszne, zapiekane i niesamowicie wyglądające naleśniki, nadziewane mięsem mielonym. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia, bez długiego oczekiwana na posiłek. Zachwycą Ciebie i Twoją rodzinę.

Do przygotowania naleśników jest nam potrzebne:

  • 350 gram mięsa mielonego,
  • 100 gram sera,
  • ½ łyżeczki soli,
  • opcjonalnie czarny pieprz,
  • 1 dymka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 5 jajek,
  • 5 łyżek mleka,
  • 1/3 łyżeczki soli.

Na początku należy dokładnie posiekać dwa ząbki czosnku i dymkę, osobno w misce umieścić mięso mielone do którego trzeba dodać cebulę z czosnkiem oraz sól i pieprz. Następnie do przygotowanego farszu, zetrzyj 100 gram sera.

Nie zapomnij dobrze wszystkiego wymieszać, a po tym odstaw. W między czasie nasmaruj patelnie olejem i powoli nałóż na nią masę.

Smaż ostrożnie naleśniki, ale tylko po jednej stronie, aż zrobi się złota. Natomiast na drugą nałóż delikatnie farsz i spokojnie zwiń w rulon, aby nic się nie wylało.

Połóż je na posmarowaną oliwą roślinną blasze do pieczenia i włóż na 30 minut i 180 stopni do piekarnika. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!