Położyła miskę na torcie, żeby go pokroić. Efekt jest fantastyczny!

Kiedy wyobrażasz sobie krojenie tortu, najprawdopodobniej w Twoim umyśle maluje się wielki nóż i krzywe trójkąty. Niestety z tej techniki wynikają pewne problemy, jak na przykład nierówne porcje.
Krojenie tortu wcale nie jest aż tak proste jak się wydaje. Kawałki są nierówne, reszta się zapada lub kruszy, a z pięknego tortu pozostaje smutny, zgnieciony mieszaniec składników. W programie Rachel Ray, cukiernik pokazała niedawno prosty sposób, jak profesjonalnie pokroić tort z pomocą…miski!
Krojenie tortu wcale nie jest aż tak proste jak się wydaje. Kawałki są...
SOURCE: TIPHERO

 

Po odznaczeniu konturu na środku tortu, kroimy wzdłuż wyznaczonej krawędzi, tworząc mniejszy tort, w środku większego.

Po odznaczeniu konturu na środku tortu, kroimy wzdłuż wyznaczonej krawędzi,...

SOURCE: TIPHERO

Następnie kroimy okrąg w równe kawałki, a środek tortu można już łatwo przekroić na trójkąty. To aż tak proste!

 

Następnie kroimy okrąg w równe kawałki, a środek tortu można już łatwo...

SOURCE: TIPHERO

Znaliście tę metodę? Podzielcie się nią ze znajomymi amatorami wypieków 🙂

Tekst pochodzi z: https://podaj.to/

Podoba Ci się ten wpis? Podziel się na facebooku!
[fb_button]

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!