Oryginalna, smakowita i niepowtarzalna! Nie tylko intryguje nazwą, ale i zachęca do skosztowania swoim wymyślnym wyglądem! Delikatna i rozpływająca się w ustach, przypadnie do gustu nawet największym niejadkom i sprawi, że poczują się w niebie!
Skąd ta nazwa?
Wystarczy trzymać się przepisu, by przekonać się na własne oczy, że efekt jest zniewalający, a wyglądem przypomina mi mniej niż więcej, tylko właśnie piękną, falbaniastą suknię panny młodej! Nie jedna dziewczyna tonie w marzeniach, wyobrażając sobie jak będzie wyglądał jej ślub i wesele!
Planowanie w najdrobniejszych szczegółach tak ważnego wydarzenia jest niezwykle ekscytujące, a przygotowanie i skosztowanie tej sałatki może dać przedsmak satysfakcji płynącej z głębi samego serca.

Jakich składników będziemy potrzebować?
- 4 świeże jajka
 - 300g wędzonej lub gotowanej piersi z kurczaka (lub indyka)
 - dwa wyśmienite serki topione o smaku śmietankowym
 - 2 duże ziemniaki
 - jedna dorodna cebula (jeśli zależy ci na tym, by sałatka odznaczała się większą delikatnością, cebula powinna być marynowana)
 - majonez
 
Wyjątkowo nieskomplikowany sposób przygotowania!!
- Kurczaka należy pokroić na niewielkie kawałeczki.
 - Następnie gotujemy ziemniaki, po czym ścieramy je na tarce o dużych oczkach.
 - Kolejnym krokiem będzie ugotowanie jajek i starcie ich razem z serem na tarce o małych oczkach. (Warto białka i żółtka zetrzeć osobno!!)
 - Cebulę siekamy w drobne kawałeczki.
 - Sałatkę układamy warstwami zaczynając od kurczaka, poprzez cebulę, ziemniaki, żółtka i ser, a na białku kończąc. Każdą warstwę można oddzielić cienką powłoczką majonezu.
 
Smacznego!!
Sałatka sprawdzi się idealnie zarówno podczas rodzinnych zjazdów, jak i wieczornych spotkań ze znajomymi! Dobrze jest przygotować ją dzień wcześniej, gdyż jeszcze lepiej smakuje, kiedy wszystkie składniki się przegryzą. Smakołyk można przechowywać w lodówce nawet do 5 dni!
			
Comments are closed.