Cienkie dietetyczne naleśniki z cukinią – idealny letni przepis. Jem je codziennie i chudnę.

Nadchodzi lato. a wraz z nim pyszne sezonowe warzywa. Korzystając w tym czasie z dobrodziejstw matki natury zawsze wtedy robię te wykwintne naleśniki z niskokaloryczną i pyszną cukinią!

Wątpisz czy warto? Podaje Ci 7 powodów, aby przygotować takie właśnie naleśniki!

Przepis jest bardzo prosty i szybki. Skład cukinii to w 95% woda, jest uważana za produkt dietetyczny i nie tylko ma niską zawartość kalorii, ale także zapewnia uczucie sytości przez długi czas. Naleśniki są również niskotłuszczowe, z minimalną ilością kalorii.

To jest naprawdę smaczne! Naleśniki te niewiele różnią się od zwykłych. Lekko słodkie, choć nie mają cukru. Mój syn zjada je z miodem, ja kocham je z kwaśną śmietaną lub jogurtem (wersja fit)

Możliwość zaintrygowania gości. Nikt nie uwierzy, że w skład potrawy wchodzi cukinia. To syte i dość tanie danie. Naleśniki te będą smakować nawet dzieciom, które nie chcą jeść warzyw. To są po prostu pyszne naleśniki! Więc zapisz ten przepis!

Cienkie naleśniki z cukinią i mlekiem stały się dla mnie doskonałą propozycją na śniadanie. Gotuję je dosłownie co drugi dzień. Są bardzo smaczne, pożywne i łatwe w przygotowaniu!

SKŁADNIKI

  • 800 g cukinii
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1–1,5 szklanki mąki
  • pęczek pietruszki
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka soli

PRZYGOTOWANIE

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!