Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Zażegnaj go raz na zawsze. Skórka z cytryny pomaga na dokuczliwy ból stawów.

Owoce takie jak cytryny to niesamowite źródła witamin. Co możemy w nich znaleźć? Między innymi witaminy C, A, B6, B1 magnez, kwas foliowy, potas, fosfor, bioflawonoidy czy też wapń.

Ten niesamowity skład w jaki wyposażone są cytryny pozwala podnosić odporność i pomaga zwalczać stany chorobowe organizmu, przykładem może tu być cukrzyca. Regularność umieszczania cytryny w swojej diecie nie tylko wzmacnia odporność, ale także poprawia metabolizm, a co za tym idzie trawienie i działanie narządów układu trawiennego – jelit i wątroby.

Cytryna to nie tylko bogaty w witaminy owoc, ale również skórka, która jest wspaniałym wsparciem w problemach ze stawami.

Stosowanie skórki cytryny nie jest tak oczywiste jak jej miąższu, ale można to robić na dwa ogólne sposoby, które muszą zacząć się od dokładnego umycia cytryny.

Potrzebne będą dwie cytryny, które następnie należy obrać i włożyć skórki do słoika. Szczelnie zamknięte skórki zalane oliwą z oliwek należy pozostawić na 2 tygodnie. Kiedy minie ten czas, produkt jest gotowy do użycia.

Stosowanie preparatu powinno przebiegać poprzez namoczenie gazy w płynie i pozostawienie gazy na całą noc w miejscu, w którym odczuwamy ból. Warto pamiętać o zabezpieczeniu gazy przed pozostawieniem tłustych plam na pościeli.

W tym podejściu potrzebna będzie cytryna, której skórkę (zewnętrzną żółtą część) zetrzemy na drobnej tarce i bezpośrednio umieścimy w miejscu bólu. W tym przypadku również warto pamiętać o zabezpieczeniu przed przemieszczaniem.
You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!