Sałatka z buraczków zrobiona w ten sposób świetnie smakuje. Od dziś tylko tak robię buraczki
Sałatki różnego rodzaju coraz częściej goszczą w naszej diecie. Nic dziwnego, nie tylko są w większości lekkostrawne i stanowią prawdziwą bombę witaminową, ale przy tym świetnie smakują.
Jednak nie zawsze musimy trzymać się utartych schematów. Przy okazji robienia barszczu można zachować kilka buraków i przygotować specjalną, idealnie nadającą się do mięs sałatkę, zawierającą jajka, aromatyczne orzechy i ostrą musztardę.
Składniki:
- 2 jajka
- 300 g gotowanych buraczków
- 80 g żółtego sera
- 1 łyżka musztardy
- 3 łyżki majonezu
- 2 kiszone ogórki
- 80 g orzechów włoskich
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, a ugotowane buraczki pokroić w kostkę albo zetrzeć przy użyciu tarki z dużymi oczkami. Ogórki także pokroić w kostkę.
Comments are closed.