Składniki:
Nadzienie:
Oto jak gotować:
Mielę twarożek w blenderze (lub możesz zetrzeć przez sito). Twaróg może być o dowolnej zawartości tłuszczu. Dodaję jajko, sól i cukier. Mieszam.

Do przesianej mąki dodaję zimne masło i pocieram je w okruchy.


Następnie dodaję twaróg i zagniataj ciasto. Ciasto zagniatam w kostkę i wkładam do lodówki na 1 godzinę.

Następnie kroję i wałkuję każdy kawałek.
Wlewam trochę skrobi na środek. Rozrzucam truskawki i posypuję cukrem.

Dalej zbieram ciasto wzdłuż krawędzi.

I wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Zależy od konkretnego piekarnika! Ciastka powinny zostać rumiane.

To wszystko! Można podawać do herbaty!
Comments are closed.