Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Pyszne ciasto czosnkowe z piekarnika, kusi swoim wyglądem – smakuje przepysznie. Zaskoczę Cie tym przepisem.

Proponujemy przepis na bardzo ciekawe ciasno czosnkowe, które powinno zasmakować praktycznie każdemu.

W momencie gdy się je piecze to cała rodzina jest w stanie zebrać się w kuchni i je zjeść. Smak tego ciasta jest naprawdę wyjątkowy i powinien przypaść do gustu każdemu.

Emanuje ono serem, ziołami, czosnkiem oraz delikatnym ciastem. Świetnie się sprawdzi jako dodatek do głównego dania czy też jako bardzo fajny deser.

Co będzie potrzebne?

  • 300 mililitrów mleka
  • 500 gramów mąki
  • 11 gramów drożdży
  • cukier
  • sól
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek kopru
  • 1 czosnek
  • 200 gramów masła
  • 200 gramów sera

Jak przygotować?

Ciepłe mleko należy wlać do miski, dodać drożdże oraz cukier i dokładnie wymieszać, przykryć folią i odstawić na około 10 minut. Po tym, czasie należy zdjąć folię i dodać przesianą mąkę.

Gotowe ciasto należy włożyć do miski, dodać oliwę i dobrze ugnieść. Tak przygotowane ciasto trzeba odstawić na 1 godzinę.

W czasie gdy ciasto dochodzi trzeba koperek z masłem dobrze zblendować. Gdy ciasto będzie gotowe trzeba je rozwałkować i posmarować koperkiem.

Ciasto należy zwinąć na rolkę i przeciąć na dwie części tak, aby zrobić z niego warkocz.

Tak przygotowane ciasto trzeba upiec w piekarniku. Warto posypać je wcześniej startym serem, przykryć ręcznikiem na około 30 minut.

Po tym czasie ciasto powinno być pieczone przez około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Ciasto jest naprawdę pyszne.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!