Domowa przekąska z twarogu – znika z talerza w 5 minut. W sklepie jej nie kupisz. Robię prawie w każdy weekend

Twaróg włóż do garnka i wlej do niego mleka. Wszystko razem gotuj na dużym ogniu, od czasu do czasu mieszając. W ten sposób kontroluj konsystencję sera. W momencie, kiedy zacznie się topić, musisz go zdjąć z gazu.

W tym czasie kiedy twaróg i mleko się gotują, możesz przygotować nadzienie. Pomidory oraz zioła posiekaj, oliwki pokrój na 4 części, a szynkę pokrój w kosteczkę.

Następnie musisz pozbyć się nadmiaru płynu z twarogu. W tym celu przełóż go do durszlaka i dobrze wyciśnij. Do tak odcedzonego sera dodaj masło, sodę oczyszczoną i przyprawy.

Wszystko dobrze wymieszaj, a później gotuj na małym, oczywiście ciągle mieszając. Do gładkiej masy dodaj szynkę, pomidory oraz oliwki i jeszcze przez około 3 minuty gotuj. Nie zapomnij o mieszaniu.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!