Poranna przyjemność: 2 szybkie przepisy na najlepsze domowe pasty kanapkowe. Moja rodzina je uwielbia.

Dziś przygotowaliśmy dla Ciebie 3 przepisy na domowe pasty, które mogą w pełni zaspokoić pragnienia i preferencje każdego smakosza, a poza tym są przygotowywane tak szybko i prosto, jak to tylko możliwe.

Domowe pasty

kanapki z pasztetem

Są wygodne, ponieważ możesz je przechowywać w lodówce przez długi czas i są zawsze pod ręką.

Z łatwością pomogą Ci też przed niespodziewanym przybyciem gości lub gdy szybko musisz przygotować śniadanie. Ponadto każdy domownik może wybrać smak, który lubi najbardziej.

Pasta ogórkowa

pasztet warzywny

Składniki

  • 150 g twarogu
  • pęczek koperku
  • 1 ogórek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Umyj zioła, osusz i drobno posiekaj nożem.

Obierz ogórka, zetrzyj go na drobnej tarce i dobrze odciśnij sok rękami.

Wymieszaj zioła i ogórki z twarogiem, dodaj sól, pieprz, ponownie dokładnie wymieszaj.

Pasta grzybowa

pasztet z pieczarkami

Składniki

  • 100 g pieczarek
  • 50 g serka śmietankowego
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Podsmaż pieczarki na patelni na oleju słonecznikowym.

Zmiel je za pomocą blendera, dodaj serek śmietankowy i dokładnie wymieszaj na gładka masę.

W razie potrzeby dodaj sól, pieprz i inne ulubione przyprawy lub posiekany koperek.

Umieść gotowe pasty w suchych szklanych słoikach – w tej formie można je przechowywać w lodówce do 5 dni.

Gotuj z przyjemnością i dziel się ciekawymi przepisami ze swoimi przyjaciółmi!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Zakaz kopiowania treści!