Domowy serek topiony, lepszy niż kupny. Zostawiam w lodówce na noc, a rano delektuje się nim na śniadanko

Twarożek należy dobrze ubić blenderem. Najlepiej zrobić to w wysokiej misce. Gdy będzie już gładki trzeba przenieść go na patelnię ze stali nierdzewnej i dodać jajko oraz sodę i sól.

Wszystkie składniki trzeba dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy. Całość należy podgrzewać na małym ogniu i stale mieszać, aby ser się nie przypalił. Gdy masa zrobi się płynna należy dodać do niej masło.

Ciągle mieszając trzeba z całości utworzyć jednolitą masę. Gdy wszystkie składniki już się roztopią i połączą trzeba zdjąć patelnię z ognia.

Od czasu do czasu mieszając powstały ser należy go trochę schłodzić i przelać do foremek. Foremki umieścić w lodówce, aż ser całkowicie stwardnieje.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!