Tak przygotowanych pieczarek jeszcze nie jadłaś. Kilka małych sztuczek i pyszne danie gotowe!

Grzyby są bardzo popularnym produktem zarówno tutaj, jak i za granicą. Mogą być głównym składnikiem potrawy lub tylko jednym ze składników, ale w każdym przypadku nadają potrawie szczególny smak i aromat. Najłatwiejszym sposobem przygotowania grzybów jest ich smażenie.

Zwykle smażymy grzyby z cebulą. Dziś zapraszamy do smażenia grzybów, aby stały się niezapomnianym daniem podczas każdego święta. Kilka małych sztuczek i pyszne danie gotowe!

Idealnie smażone grzyby

Składniki

  • Pieczarki 500 g
  • Oliwa z oliwek do smaku
  • Wino wytrawne białe 2-3 łyżki
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Sól do smaku

Przygotowanie

Posiekaj grzyby.

Rozgrzej patelnię, polej ją odrobiną oliwy z oliwek.

Wrzuć zmiażdżony czosnek na patelnię i poczekaj minutę, aż nada olejowi smaku i aromatu.

Następnie dodaj grzyby i smaż je na brązowy kolor.

Następnie dodaj wino i smaż grzyby, aż odparuje. Posól i podawaj do stołu!

Aby to danie było bardziej eleganckie, możesz wybrać małe pieczarki i smażyć je w całości bez krojenia. Spróbuj ugotować grzyby w ten sposób i podziel się przepisem ze znajomymi!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!