Pleczone bułeczki jabłkowe. Pączki się chowają. 20 min i cała blacha gotowa. Zdradzam przepis
Jabłkowe bułeczki, to idealna propozycja na śniadanie, do pracy lub piknik. Nie ma nic lepszego niż domowe bułeczki. A ta wersja zachwyci swoim niebanalnym smakiem.
Delikatnie waniliowe i mocno jabłkowe bułeczki. Pokochają je dorośli i dzieci. Koniecznie spróbujcie.
Składniki:
- 500 g mąki pszennej
- 4 jabłka średniej wielkości
- 120 g cukru
- 4 jajka
- 200 g masła
- 1 cukier wanilinowy
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Rozpuszczamy masło i odstawiamy je do przestudzenia. W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy rozpuszczone masło, i oba rodzaje cukru. Mieszamy składniki.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy ją do naszej słodkiej mieszanki z pierwszej miski, mieszamy. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka, mieszamy je z ciastem.
Dużą blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką wykładamy na papier (w około 5 cm odstępach) porcje ciasta.
Comments are closed.