Dziewczyny, czas marynować cukinię. Przekąska, która powala na kolana

Sezon na cukinię jest teraz w pełni, co oznacza, że ​​nadszedł czas, aby przygotować pyszne przekąski z tych letnich warzyw pełnych witamin. Dziś powiem Ci, jak marynować te pyszne warzywo.

Wierz mi, ta przekąska znika ze stołu w mgnieniu oka!

przekąska z cukinią

SKŁADNIKI:

  • 500 g młodej cukinii
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 70 g oleju roślinnego
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki miodu
  • 5-6 ząbków czosnku
  • mielony czarny pieprz
  • świeże zioła

PRZYGOTOWANIE:

Cukinię umyj i obierz. Jeśli cukinia jest młoda, możesz zostawić skórkę. Następnie posiekaj warzywa w bardzo cienkie plasterki lub paski. Najlepiej jest użyć obieraczki, a plasterki będą idealnie cienkie. Odstaw je na chwilę, aby pozbyć się nadmiaru wody.

W międzyczasie przygotuj marynatę. Przeciśnij czosnek przez praskę, wymieszaj go z olejem słonecznikowym i miodem. Dodaj ocet, pieprz i drobno posiekane zioła. Wymieszaj jeszcze raz.

marynowana cukinia

Teraz wylej wodę z cukinii, dobrze ją wyciśnij, zalej marynatą i dokładnie wymieszaj. Włóż do lodówki na 2-3 godziny, a następnie podaj do stołu. Smacznego!

letnie przekąski

Oto taka delikatna i smaczna letnia przekąska z cukinii ! Może być podawana z dowolnym dodatkiem, pasuje do wszystkich potraw, mięsa, ryb itd. Bardzo prosta przystawka i obłędnie smaczna!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!