Radzieckie ciastka to niezwykle smaczna i nietrudna do przygotowania przekąska. Każdy, kto ich spróbuje, chce natychmiast poznać przepis.

Następnie uformuj z niego kulkę, przełóż do miski i przechowuj pod przykryciem kolejne 40 minut.

Po tym czasie podziel ciasto na kawałki o wadze 70-80 g i każdy z nich zwiń w kulkę, i odstaw pod przykryciem na 15 minut.

W szerokim rondlu podgrzej pozostałą ilość oleju. Kulki ciasta rozwałkuj w prostokątne placki. Na krawędzi prostokąta umieść 1 łyżkę nadzienia, przykryj ciastem zawijają brzegi. Postępuj identycznie z pozostały ciastem.

Przygotowane ciastka smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Usmażone ciastka radzieckie ułóż na ręczniku papierowym, żeby odsączyć olej. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!