Młode ziemniaki w piekarniku. Zdradzam sekret ich pieczenia. Ich złota skórka jest po prostu boska.

Podobnie jak młoda cukinia lub bakłażan, młode ziemniaki są uwielbiane ze względu na wyjątkowy smak i delikatną konsystencję, szybkie gotowanie.

Szczególnie popularne są pieczone młode ziemniaki. Po pierwsze, pieczona wersja jest bardzo wartościowa. Po drugie, ich złota skórka jest po prostu boska.

Ale jak smacznie przyrządzić młode ziemniaczki? Zwykle w tym celu stosuje się prostą formę żaroodporną, folię lub rękaw do pieczenia. My podzielimy się z Tobą jeszcze jedną możliwością, a naszym skromnym zdaniem jest to najlepsza opcja!

Składniki:

  • Oliwa z oliwek 5 łyżek
  • Sól 2 łyżeczki
  • Czosnek 3-4 ząbki
  • Tymianek 2 gałązki
  • Rozmaryn 0,5 łyżeczki

Pieczone nowe ziemniaki

Przygotowanie:

Jak upiec całe ziemniaki? Po prostu umyć i wyczyścić.

Oddzielnie wymieszaj oliwę z oliwek i sól, pieprz i rozmaryn, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i gałązki tymianku.

Ziemniaki zalej przygotowanym dressingiem.

Przenieś je na pergamin, zwiń w kopertę, połóż na blasze i piecz przez 50 minut w temperaturze 180 ° С. Następnie wytnij otwór w pergaminie i piecz przez kolejne 10 minut, aby skorupka stała się złota.

Podawaj z je z ulubioną sałatką lub domowym czosnkowym sosem, smacznego!  Udostępnij przepis swoim znajomym, niech również poznają ten wspaniały sposób przyrządzania młodych ziemniaczków!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!