Jajka należy ugotować na twardo. Obraną cebulę trzeba drobniutko posiekać, tak samo, jak pieczarki. Następnie oba składniki powinny zostać podsmażone. Przekłada się je po wszystkim do pojemnika, gdzie dodaje się do nich sól z pieprzem i pozostawia w celu ostygnięcia.
Ser należy zetrzeć drobno na tarce, a jajka pokroić w kosteczkę. Oddzielone mięso od kości kroi się w paski. Teraz przyszedł czas na odpowiednie rozłożenie składników. Pierwszą warstwę będzie stanowił kurczak. Smaruje się go majonezem i posypuje startym serem.
Druga warstwa składa się z jajek. Je także należy pokryć majonezem, a następnie przykryć smażonymi grzybami z cebulką. Następnie układa się pozostałe jajka. Czas na trzecią warstwę majonezu oraz dodanie pomidorów, uprzednio pokrojonych w małe plasterki.
Comments are closed.