Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Masz mało czasu na przygotowanie, a potrzebujesz szybkiej w wykonaniu sałatki to dobrze trafiłeś. Przepis.

Została Ci kapusta? Nie wiesz co z nią zrobić? Proponujemy sposób na nasze sałatki. Proste i szybkie w przygotowaniu. Zapraszamy.

Składniki na sałatkę z kukurydzą i jabłkiem;

  • 100 g jabłka zielonego;
  • kukurydza;
  • 400 g kapusty;
  • 1 ogórek sałatkowy;
  • 3-4 łyżki śmietany lub jogurtu;
  • 10 ml soku z cytryny;
  • posiekany koperek;
  • sól, pieprz i ulubione przyprawy do smaku.

Zawsze pamiętaj o myciu wszystkich warzyw, owoców i składników. Ogórka i jabłko pokrój w drobną kostkę a kapustę zetrzyj na tarce o grubych oczkach – to zaoszczędzi ci pracy przy krojeniu. Całość skrop sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wrzuć do jednej miski , dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Gotowe!

Składniki na sałatkę z kolendrą i jajkami;

  • 4 ugotowane na twardo jajka;
  • 400 g kapusty;
  • 3 łyżki śmietany lub jogurtu;
  • 1-2 łyżeczki musztardy;
  • koperek i kolendra;
  • 2 łyżki oliwy z oliwek;
  • sól i pieprz.

Przygotowanie:

Tak jak w przypadku pierwszej sałatki – myjemy wszystkie produkty. Wszystkie składniki pokrój na drobno w kostkę lub w paski. Kapustę zetrzyj na tarce. Żółtka pozostaw i dodaj do nich musztardę, śmietanę/jogurt, oliwę i przyprawy. Zrobi się z tego pyszny sos. Dodaj go do warzyw i wszystko dokładnie wymieszaj.

To szybkie i proste sałatki. Możesz je zmodyfikować tak aby były dla Ciebie idealne. Składniki można dodać wedle swoich upodobań. Najlepsze sałatki tworzą się z tak zwanych resztek z lodówki. Aby nic się nie zmarnowało można śmiało łączyć i kombinować w smakach – na sałatkę na pewno znajdą się chętni.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!