Rozpływają się w ustach. Te bułeczki serowe błyskawicznie znikają z talerza.

Do niewielkiego rondelka wlej mleko, podgrzej je, a następnie rozpuść w nim cukier. Do mleka dodaj także drożdże, dokładnie wymieszaj, a potem odstaw na kilka minut. Do miski przesiej mąkę, dodaj do niej sól i wymieszaj.

Z dwóch jajek jedno żółtko odstaw na później, a resztę roztrzep i dodaj do mleka z drożdżami. Do płynnej mieszanki dodaj też drożdże i wszystko dokładnie wymieszaj.

Do przygotowanej wcześniej mąki wlej mieszankę i postaraj połączyć się składniki za pomocą łyżki lub widelca. Mieszaj tak długo, aż uzyskasz jednolitą, gładką masę.

Do ciasta dodaj też masło i zacznij wyrabiać je rękoma. Pamiętaj, że ciasto nie może lepić się do dłoni. Gotowe ciasto przełóż do dużej miski, przykryj czymś i odstaw do ciemnego miejsca, by spokojnie wyrosło.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!