Rozpływają się w ustach. Te bułeczki serowe błyskawicznie znikają z talerza.

Gdy ciasto będzie już gotowe, wyjmij je i podziel na 20 równych części. Z każdej uformuj kulkę.

Weź ser żółty i pokrój go w średniej wielkości kostkę. W środek każdej bułeczki wsadź kostkę sera.

Przygotuj blachę do pieczenia, wyłóż ją papierem, a następnie ułóż na niej uformowane bułeczki. Przykryj blachę folią spożywczą i odstaw na jakieś 20 minut.

Żółtko, które wcześniej odłożyłaś, roztrzep i posmaruj nim powierzchnię bułeczek. Włącz piekarnik, a następnie nagrzej go do 220 stopni.

Włóż blachę z bułeczkami i piecz około 20 minut.

Twoje bułeczki będą gotowe. Taka przystawka smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Życzę smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!