Oto wskazówki jak przyrządzić pyszną zupę. Każda gospodyni musi poznać

Nie lubisz gdy zupa jest zbyt płynna, nie chcesz jednak dodawać do niej ziemniaków? Do bulionu z dużą ilością warzyw dodaj kilka łyżek mąki. Dobrze aby była ona uprzednio podsmażona na niewielkiej ilości oleju.

Klarowna zupa

Aby usunąć tłuszcz i pianę zdejmij pokrywkę gdy tylko woda się zagotuje. Usuń pianę. Jeśli piana opadnie na dno garnka, dolej jedną szklankę zimnej wody. Dzięki temu zabiegowi piana się podniesie i z łatwością ją usuniesz.

Czy znałaś któryś z przedstawionych przez nas trików? A może stosujesz inne ciekawe sposoby, przekazane przez mamę lub babcię?

Takie kuchenne tajemnice przekazywane z pokolenia na pokolenie to prawdziwa skarbnica wiedzy. Dzięki doświadczeniu poprzednich pokoleń nasze gotowanie może być o wiele sprytniejsze i smaczniejsze! Jeśli znasz magiczne sztuczki kuchenne koniecznie się z nami podziel!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!