Ostatnio postanowiłam przejrzeć notatki kulinarne mojej mamy i znalazłam wspaniały przepis na ciasto z młodą kapustą .
Jak się okazało przygotowanie go jest bardzo szybkie, dlatego jest to idealny przepis dla zapracowanych gospodyń. To ciasto nadaje się na piknik, lekkie śniadanie, a także na obiad lub kolację.

1. Posiekaj kapustę i ją posól.

2. Dodaj drobno posiekany koperek.

3. Ubijaj jajka.

4. Do mieszaniny jajek dodaj śmietanę, majonez, mąkę i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj ciasto.

5. Posmaruj formę masłem i włóż do niej kapustę.

6. Wlej ciasto na kapustę i posyp sezamem.

7. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piecz ciasto przez około 30 minut, aż stanie się złotobrązowe.

Nie zapomnij w swoim czasie wolnym podzielić się ze znajomymi tym prostym przepisem.
Comments are closed.