Zapiekane naleśniki bez mąki – jem naleśniki z twarogiem co drugi dzień, choć jestem na diecie!

Co zrobić gdy czas Cię goni a w lodówce pustka a rodzina jest głodna?! Dobrym wyjściem w tej kryzysowej sytuacji jest przyrządzenie szybkich i sycących naleśników!

Delikatne naleśniki z twarogiem zachwycają smakiem Twoje dzieci, uważaj żeby starczyło dla Ciebie bo znikają ze stołu ekspresowo!

SKŁADNIKI

  • 6 jaj
  • 500 ml mleka
  • 5 łyżek skrobi
  • 300 g twarożku
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 150 g śmietany
  • cukier wg. uznania
  • masło

PRZYGOTOWANIE

1. Roztrzep 5 jaj widelcem lub trzepaczką i dodaj cukier.

© Depositphotos

2. Stopniowo dodawaj skrobię i dokładnie wymieszaj. Upewnij się, że nie ma grudek.

© Depositphotos

3. Do mieszaniny jaj dodaj mleko i olej słonecznikowy.

© Depositphotos

4. Posmaruj patelnię masłem i smaż naleśniki.

© Depositphotos

5. Gdy naleśniki będą gotowe, zrób nadzienie: utrzyj twaróg z cukrem i 1 jajkiem.

© Depositphotos

6. Rozsmaruj masę twarogową na naleśnikach i zwiń w rulon.

© Depositphotos

7. Połóż naleśniki na blaszce do pieczenia, posmaruj je kwaśną śmietaną.

© Depositphotos

W piekarniku nagrzanym do 180 stopni naleśniki piecz przez około 10 minut. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!