Te roladki robię je od 20 lat – Schab, ser, ogórki kiszone…zawijam i wychodzą obłędnie

Nadziewane roladki

W celu przygotowania nadziewanych roladek należy przygotować następujące składniki:

  • około 700 – 800 g schabu, karkówki bądź płatów z kurczaka,
  • 2 lub 3 sztuki ogórków kiszonych,
  • sól, czarny mielony pieprz oraz przyprawy dla smaku,
  • 100 g startego żółtego sera.

Przygotowanie:

W pierwszej kolejności przekrój mięso na cieńsze plastry. Następnie za pomocą tłuczka do mięsa rozbij każdy kawałek. Rozbite kawałki mięsa dokładnie posyp solą i pozostałymi przyprawami do smaku.

Czynność tą wykonaj z obu stron mięsa. Wysmarowane przyprawami mięso przełóż do miski i następnie przykryj folią spożywczą.

Miskę z mięsem wsadź do lodówki na około 40 minut. W międzyczasie zetrzyj na tarce twardy żółty ser na grubych oczkach.

Następnie przygotuj ogórki. Obetnij im końcówki, a później przekrój je wzdłuż tak aby dzieliły się na 4 części. Następnie wyjmij miskę z marynowanym w przyprawach mięsem z lodówki.

Mięso rozłóż pojedynczo, a następnie na każdym kawałku mięsa połóż kawałek ogórka na jego krawędzi i zwiń mięso w roladę.

Wykonaj tą czynność z każdym kawałkiem mięsa. Następnie mięsne roladki przełóż do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego.

Roladki w naczyniu również nasmaruj niewielką ilością oliwy.

Całość wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni Celsjusz i piecz około przez 40 minut pod koniec czasu wyjmij rolady z piekarnika, posyp startym serem i z powrotem wstaw do piekarnika.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!