Schab, cebula, ser, jajko, majonez… Najpyszniejsze mięso jakie jadłam! Każdy się zajada i prosił o dokładkę.

Przepis idealny na obiad w dosłownie 10 minut!

Uniwersalność zastosowanych składników zagwarantuje, że potrawa będzie smakować nawet wymagającym domownikom.

Do przygotowania potrawy potrzebujesz:

  • 4 średnie plastry schabu
  • 1 cebula
  • 100g twardego sera żółtego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Schab umyj i osusz, następnie natnij go w szachownicę. Plastry przypraw z obu stron solą i pieprzem. Cebule obierz, pokrój w kostkę i wyłóż na dno naczynia żaroodpornego, na tak przygotowany spód wyłóż plastry schabu.

Jajka i ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, dokładnie wymieszaj je ze sobą i dodaj majonez, przypraw solą do smaku. Powstałą masę nałóż równomiernie na mięso.

Nagrzej piekarnik do 180 stopni, gdy się nagrzeje – wstaw do niego naszą potrawę i piecz przez około 30 minut.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!