Rezultat będzie zaskakujący, podczas gdy samo przygotowanie zapewni ci przyjemne chwile w kuchni.
Umyj piersi z kurczaka, następnie pozbądź się z nich nadmiaru wody. Z jednej strony pokrój je we wzór siatki.

Przygotuj teraz osobną miskę, gdzie wymieszaj ze sobą jogurt, oliwę, musztardę, zmiażdżony czosnek i przyprawy.

Powstała właśnie marynata. Zanurzamy w niej gotowe piersi i dokładnie obtocz, żeby mieszanina dostała się w każdy zakamarek mięsa.

Surowego ziemniaka trzeba pokroić w plasterki, a cebulę i grzyby – posiekać.

Na wierzchu „podkładki” z warzyw powinno się znaleźć mięso. Wszystko włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut.
Po tym czasie posyp wszystko startym serem i włóż od nowa do piekarnika, aż do czasu rozpuszczenia sera.
			
Comments are closed.