Niezwykle delikatna roladka „Królowa śniegu” – 30 minut i gotowa. Obłędna w smaku.

Wymieszaj mąkę, skrobię ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Jajka ubij z gorącą wodą. Nie przerywając, dodawaj stopniowo cukier i ubijaj na puszystą masę. Wymieszaj łyżką z mąką.

Blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia. Wylej równomiernie przygotowane ciasto. Piecz 12 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku.

Zanim ciasto się upiecze, przygotuj masę śmietankową. Śmietanę, skondensowane mleko, twarożek oraz miękkie masło miksuj aż do dokładnego połączenia składników. Gotowe nadzienie schowaj do lodówki.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!