Domowe ciasteczka w 15 minut – mam aż 6 przepisów. Każda gospodyni musi je poznać

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany,
  • 1 szklanka płatków owsianych,
  • rodzynki,
  • orzechy włoskie.

Przygotowanie:

Rozgniatamy banany widelcem i mieszamy z płatkami owsianymi. Dodajemy posiekane orzechy oraz namoczone wcześniej rodzynki. Wszystkie składniki dokładnie łączymy.

Ciasto rozwałkowujemy na warstwę o grubości 10mm i wycinamy małe kwadraty. Układamy na formie i pieczemy przez 15 minut w 180’C.

Ciasteczka „Madeleine”

Składniki:

  • 120 gramów mąki,
  • 2 kurze jajka,
  • 80 gramów cukru,
  • 90 gramów masła extra,
  • 1 łyżka soku z cytryny.

Przygotowanie:

Masło rozpuszczamy. Dodajemy do niego cukier i jaja. Mieszamy dokładnie w mikserze. Łączymy z mąką, sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy. Przygotowujemy foremki  „Madeleine” i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 190’C.

Jesteśmy pewni, że wykorzystasz wszystkie przepisy na nasze pyszne, domowe ciasteczka! Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!