Takich knedli na pewno nie jadłaś, koniecznie spróbuj tego prostego i szybkiego przepisu

Przepis na nasze knedle jest na prawdę prosty, a do tego oryginalny. Gwarantuję, że szybko znikną ze stołu.

Składniki:

  • 250 g chleba
  • 20 g masła
  • 50 g mąki
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • pęczek świeżej pietruszki
  • sól

Sposób przygotowania:

Pokrój chleb w kostkę.

Oddziel żółtka od białek i wymieszaj żółtka z mlekiem.

Wymieszaj  w misce chleb z mlekiem i jajkiem.

Dodaj szczyptę soli, drobno posiekaną natkę pietruszki i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Uformuj kule z ciasta.

Włóż kulki do wrzącej wody i gotuj przez około 15 minut.

Można opcjonalnie podsmażyć na patelni boczek pokrojony w kostkę i polać nim knedliki. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!