Ciasto Krakowskie z pianką. Wygląda przepysznie, z pewnością nie jadłaś tak dobrego.

Zwróć uwagę, żeby powstała piania była sztywna i wysmaruj nią całą powierzchnię ciasta.

Przygotowaną całość piecz w temperaturze 180° C przez 40 minut (jeśli zauważysz, że pianka zaczyna się przypalać, przykryj ją folią).

W czasie pieczenia, wymieszaj mąkę, cukier, skrobię, cukier waniliowy oraz żółtko w mleku. Z wymienionych składników ugotuj gęsty krem budyniowy.

Przygotowaną masę ostudź i wymieszaj ze schłodzonym kremem (pamiętaj, żeby masło dodawać łyżeczkami). Tak przygotowane, schłodzone ciasto przekrój na 2 części i wyciągnij z formy.

Jedną połowę umieść na talerzu do serwowania, posmaruj ją kremem, a następnie połóż na niej drugą połowę ciasta.

Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!