Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Nasze proste triki pozwolą Ci przyrządzić przepysznego kurczaka za każdym razem. Rodzina i znajomi będą zachwyceni.

W końcu udało mi się uzyskać idealnie chrupiącego kurczaka ze złocistą skórką!

Patent godny najlepszych światowych szefów kuchni. Zostań ze mną, a zdradzę Ci swój tajemny sekret. Kto nie uwielbia soczystego kurczaka z chrupiącą skórką? To danie zawsze zachwyca moich gości. Na widok tego kurczaka ludzie łamią swoje diety!

Potrzebne będzie:

  • 1 kurczak, zależnie od liczby gości
  • majonez
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • sól
  • czarny pieprz

Przygotowanie:

Mięso dokładnie myjemy, pozbywając się skrzydeł i szyi. Następnie przekrawamy go na pół. Do miski wrzucamy olej, sól, pieprz lub inne przyprawy wedle uznania. Każdy kawałek należy obtoczyć dokładnie w mieszance.

Kawałki kurczaka układamy obok siebie na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek kurczaka należy potraktować kilkoma cięciami nożem.

Do piekarnika rozgrzanego do 250 °C włóż kurczaka na 20 minut, do momentu lekkiego zarumienienia. Następnie wyjmij z piekarnika i posmaruj mieszanką przygotowaną z majonezu i koncentratu pomidorowego.

Bardzo dokładnie natrzyj nim kawałki mięsa. Temperaturę piekarnika zmniejsz do 180 °C i trzymaj kurczaka przez kolejne 40 minut do uzyskania złotego koloru skórki.

Propozycja podania mięsa: ziemniaczki puree w towarzystwie tartych buraczków. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!