
Pokrój marchewki, cebulę w półpierścienie, pomidory w plasterki, wołowinę w kostkę o boku 3-4 centymetrów.

Rozgrzej olej na patelni lub w garnku o grubym dnie. Włóż do niego mięso i smaż do uzyskania złocisto-brązowego koloru.

Dodaj cebulę i smaż.
Następnie dołóż marchewkę do i poczekaj, aż stanie się miękka.

Dodaj pomidory. Smaż kolejne 5 minut, ciągle mieszając. Posól i popieprz, dodaj wszystkie przyprawy oprócz czosnku.

Przykryj pokrywką i duś potrawę, mieszając od czasu do czasu przez około godzinę. Jeśli sos z warzyw odparuje i mięso zacznie się palić – dodaj wodę.
Do naczynia dodaj makaron, jeśli to konieczne, dolej wrzącej wody. Ciecz powinna zakrywać makaron do połowy.

Przykryj garnek pokrywką, ustaw średni ogień i gotuj do momentu aż makaron będzie miękki. Tuż przed końcem gotowania dodaj do dania przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj.

To wszystko, makaron z mięsem w tatarskim jest gotowy.
 
			
Comments are closed.