Smaż 100 g umytego ryżu przez 1 minutę w oleju roślinnym. Dodaj 200 ml wody, sól i gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Pokrój 2 piersi z kurczaka wzdłuż. Posmaruj olejem z obu stron, dopraw solą i pieprzem. Obtocz kurczaka w mące z obu stron. Rozpuść 30 g masła na patelni. Smaż filet z kurczaka z obu stron przez 2-3 minuty, aż będzie złocisty. Zmiel 5 ząbków czosnku. Na patelni rozpuść pozostałe 30 g masła. Dodaj czosnek i paprykę, smaż przez 1 minutę. Dodaj 60 g miodu, 2 łyżki sosu ostrygowego, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżkę octu i 30 ml wody. Wymieszaj wszystko razem. Umieść smażony filet z kurczaka na patelni z sosem. Smaż przez 1-2 minuty, polewając kurczaka sosem. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Comments are closed.