Masz mało czasu na przygotowanie, a potrzebujesz szybkiej w wykonaniu sałatki to dobrze trafiłeś. Przepis.

  • 4 ugotowane na twardo jajka;
  • 400 g kapusty;
  • 3 łyżki śmietany lub jogurtu;
  • 1-2 łyżeczki musztardy;
  • koperek i kolendra;
  • 2 łyżki oliwy z oliwek;
  • sól i pieprz.

Przygotowanie:

Tak jak w przypadku pierwszej sałatki – myjemy wszystkie produkty. Wszystkie składniki pokrój na drobno w kostkę lub w paski. Kapustę zetrzyj na tarce. Żółtka pozostaw i dodaj do nich musztardę, śmietanę/jogurt, oliwę i przyprawy. Zrobi się z tego pyszny sos. Dodaj go do warzyw i wszystko dokładnie wymieszaj.

To szybkie i proste sałatki. Możesz je zmodyfikować tak aby były dla Ciebie idealne. Składniki można dodać wedle swoich upodobań. Najlepsze sałatki tworzą się z tak zwanych resztek z lodówki. Aby nic się nie zmarnowało można śmiało łączyć i kombinować w smakach – na sałatkę na pewno znajdą się chętni.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!