Delikatna i soczysta wołowina po kremlowsku, która dusi się przez 2 godziny na maśle, zasmakuje z pewnością nawet najbardziej wymagającym smakoszom.


Pokrój mięso na średnie kawałki wzdłuż włókien.
Obierz cebulę i czosnek i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą.
Pokrój krążki cebuli.
Posiekaj drobno czosnek.
Pokrój masło w dużą kostkę.
Umieść kawałki mięsa w garnku lub patelni o grubym dnie.

Połóż krążki cebuli na mięsie.

Zalej mięso ciepłą wodą i połóż plasterki masła na cebuli.

Zamknij patelnię pokrywką i włącz ogień. Kiedy potrawa zacznie się gotować, zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez godzinę (nie podnoś pokrywki).
Po godzinie wrzuć czosnek na patelnię. Dodaj cukier, sól i ocet. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Gotuj jeszcze godzinę, nie zdejmuj pokrywki! Wołowina po kremlowsku jest gotowa.
Comments are closed.