7 prostych przepisów na pyszna, soczysta i miękka rybkę na obiad. Od dziś tylko tak będziesz przygotowywać

Ryba to jedno z dań które coraz częściej gości na polskich stołach. Podawana jest nie tylko na święta ale także jako główna potrawa na codzienny obiad. Polacy najczęściej podają rybę smażoną na patelni.

Tak przygotowana potrawa jest nie tylko aromatyczna ale także smaczna, delikatna oraz soczysta. Zachęca do zjedzenia także dzieci oraz osoby które za rybą na co dzień nie przepadają. Warto poznać kilka prostych i szybkich przepisów na przygotowanie znakomitej i pysznej ryby, po to, aby jak najczęściej podawać ją jako danie główne.

Ryba w cieście serowym

Aromatyczne serowe ciasto z pewnością zasmakuje wielbicielom fast foodów jako ich alternatywa.

Składniki (na 6-8 porcji ryby):

  • 3 łyżki majonezu,
  • 4 jajka,
  • 100 g twardego, żółtego sera (np. Edamski),
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Do miski rozbij jajka, dodaj majonez i całość wymieszaj aż powstanie jednolita masa. Ser żółty zetrzyj na tarce o średnich oczkach i dodaj do przygotowanej uprzednio masy. Na koniec dodaj przesianą przez sitko mąkę. Dopraw pieprzem i solą do smaku. Kawałki ryby maczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju ok. 3 minuty z każdej strony.

Ryba w cieście ziemniaczanym

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!