Pyszne śniadanie – oczyści Twoje ciało z toksyn i pomoże zrzucić kilka kg. Jestem zachwycona skutecznością

Dietetycy zgodnie twierdzą, iż funkcjonowanie naszego organizmu oraz utrzymanie lub osiągnięcie pożądanej sylwetki zależy w dużym stopniu od jednego z naszych dziennych posiłków. Jest nim śniadanie, które wyróżnia nie tylko smak, ale również jego życiodajne funkcje.

Zbawienne funkcje śniadania

Działanie tego posiłku ma same zalety dla funkcjonowania naszego organizmu. Jest ono:

  • smaczne
  • źródłem witamin i minerałów
  • usprawnia proces przemiany materii
  • pomocne dla kondycji skóry i włosów
  • usprawnia pracę układu pokarmowego
  • pozytywnie oddziałuje na pracę jelit

Działanie własnoręcznie sporządzonego koktajlu śniadaniowego

Istnieje domowy przepis na zrobienie koktajlu śniadaniowego spełniającego wszystkie wyżej wymienione funkcje.

Jego działanie polega na:

  • wyeliminowaniu problemu tzw. leniwych jelit
  • oczyszczaniu – likwidacji zaparć i zalegających resztek pokarmowych, które mogą zostać pożywką dla bakterii
  • regulowaniu masy ciała i utrzymaniu jej na optymalnym poziomie
  • przyspieszaniu przemiany materii – spalanie tkanki tłuszczowej oraz nadmiaru spożytych kalorii
  • wzmocnieniu włosów i paznokci oraz poprawie stanu skóry
  • likwidacji wzdęć

Ciekawostką jest fakt, iż zastosowanie terapii z użyciem własnoręcznie sporządzonego koktajlu śniadaniowego przez okres 30 dni powoduje utratę wagi od 1,5 do 6 kilogramów.

Koktajl śniadaniowy – składniki

Aby przygotować nasz koktajl śniadaniowy, potrzebujemy:

  • organiczny kefir lub jogurt niskotłuszczowy – 1 szklanka
  • płatki owsiane – 2 łyżki
  • śliwki (mięsiste) – 5 – 7 sztuk
  • sproszkowane kakao – 1 łyżeczka
  • mielone siemię lniane – 1 łyżeczka

Koktajl śniadaniowy – przygotowanie

By przygotować życiodajny koktajl na śniadanie, należy najlepiej przystąpić do tego poprzedniego dnia na wieczór. Na początek należy umieścić śliwki w naczyniu, a następnie zalać je 100 ml wrzącej wody. Potem przykryć i odstawić na 10 minut.

Do osobnego naczynia wsypujemy sypkie produkty – płatki owsiane, siemię lniane, kakao. Następnie dodajemy kefir lub jogurt i mieszamy.

Śliwki odcedzamy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy je do uprzednio wymieszanych składników, a następnie blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Jeśli nie preferujemy takiej konsystencji, to pozostawmy taką grudkową masę z drobno pokrojonymi śliwkami.

Tak przygotowane śniadanie przechowujemy w lodówce. Spożywając je codziennie, pierwsze oznaki poprawy będą zauważalne już po 7 dniach.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!