Odkąd pierwszy raz zrobiłam ten przysmak, moja rodzinka w końcu zaczęła uwielbiać cukinię

Cukinia króluje na wielu stołach: grillowana, pieczona, duszona, faszerowana… Tym razem zachęcamy Was do zrobienia smażonej cukinii.

Składniki:

– 2 średnie cukinie,
– niepełna szklanka oleju słonecznikowego

Składniki na ciasto:

– pół szklanki mąki tortowej,
– 1 jajko,
– 1/4 szklanki mleka,
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
– pół łyżeczki soli,
– 1 łyżka oleju słonecznikowego.

Cukinie obtaczamy w cieście i równomiernie smażymy z obu stron. Po smażeniu...

Najpierw myjemy cukinie i kroimy ją na 4-6 równych części. W misce zagniatamy ciasto aż będzie gładkie, a cukinie kroimy na mniejsze kawałki.

Cukinie obtaczamy w cieście i równomiernie smażymy z obu stron. Po smażeniu koniecznie trzeba odsączyć nadmiar tłuszczu! Gotowe 🙂

Tekst pochodzi z: https://smaczne.to/

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!