Jak jeść barszcz, aby szybko schudnąć. Oto instrukcja oraz przepis na dietę barszczową

  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 1 papryka
  • 1 marchewka
  • 1 burak
  • 1 łodyga selera
  • pół główki kapusty
  • 2 -3 pasty pomidorowe
  • olej słonecznikowy
  • 14 szklanek przegotowanej wody
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki lub koperek

Sposób przygotowania:

Na początku myjemy i obieramy kilka warzyw – buraka, cebulę, marchew oraz seler. Wszystkie składniki kroimy w plastry i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy go. Po chwili wrzucamy na nią starte warzywa i podsmażamy. Dodajemy także przygotowaną pastę z pomidorów.

Bierzemy cukinię oraz kapustę. Oba warzywa myjemy, a następnie siekamy i wrzucamy do garnka z wodą. Dodajemy soli i pieprzu do smaku oraz zagotowujemy.

Gdy warzywa będą już miękkie, przekładamy je na patelnię wraz z wcześniej podsmażonymi składnikami. Wszystko przyprawiamy i starannie mieszamy.

Jak ustalić tygodniowe menu z barszczem w roli głównej?

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!