Marchew w pierwszej kolejności obieramy i kroimy w kostkę. Całość umieszczamy w garnku i zalewamy wodą w garnku, po czym wstawiamy to na ogień. Marchewkę należy gotować do takiego momentu, aż będzie ona całkowicie miękka.
Dodajemy imbir do marchwi i cała masę miksujemy dokładnie blenderem. Masę należy odstawić do ostygnięcia. Po tym czasie do całości dodajemy miód i po raz kolejny całość dokładnie mieszamy/miksujemy.
Tak przygotowany syrop warto przełożyć do słoiczka, który należy umieścić w lodówce. Syrop zawsze będzie pod ręką, kiedy przeziębienie będzie chciało przejąć kontrolę nad naszym zdrowiem.
Syrop należy spożywać każdego dnia w ilościach od 3 do 4 łyżek. Dzięki temu już po dwóch dniach będzie można pozbyć się kaszlu. Ten domowy syrop bazujący na najzdrowszych składnikach sprawia, że z gardła można pozbyć się również flegmy.
Comments are closed.