Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Przepis na „jednogarnkowe” danie, które uwielbia cała rodzina. Aromatyczna potrawa z mięsa i warzyw pieczona na blasze w piekarniku.

Szukasz pomysłu na szybki obiad? Lubisz nieskomplikowane, ale pyszne potrawy? Koniecznie wypróbuj ten przepis. Aromatyczne mięso w towarzystwie warzyw. Idealny obiad dla całej rodziny.

Składniki:

  • 600 g mięsa wieprzowego
  • 1 średnia cebula
  • 1 marchewka
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 5 średnich ziemniaków

Dodatkowo:

  • 1,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • rozmaryn
  • tymianek
  • oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g ulubionego żółtego sera
  • 5 łyżek oleju roślinnego
  • koperek

Przygotowanie:

Mięso kroimy w kostkę i układamy na blaszce.

Cebulę kroimy w w krążki, układamy obok mięsa.

Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Cukinię również kroimy w plasterki, a paprykę w paseczki. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Wszystko układamy na blaszce.

Przygotowujemy sos. Mieszamy przyprawy z olejem roślinnym. Sosem polewamy składniki ułożone na blaszce i wszystko mieszamy.

Blachę przykrywamy papierem do pieczenia i folią. Wszystko pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Po tym czasie odsłaniamy blachę i posypujemy składniki startym żółtym serem. Dopiekamy wszystko 10 minut. Ser powinien się ładnie rozpuścić.

Przed podaniem danie posypujemy posiekanym koperkiem. Smacznego

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!