Kotlety z kaszy gryczanej białej

Dawno mnie nie było, ale Mikołajkowy sezon trwa i ciężko czasami się ogarnąć 🙂 Szczególnie kiedy najmłodsza w rodzinie często odmawia współpracy (znaczy się popołudniowej drzemki)

Lubię korzystać z przepisów na opakowaniu. Podobają mi się bardzo przepisy na opakowaniach produktów z Biedronki. Lubię również kasze, a że po raz pierwszy kupiłam kaszę gryczaną białą, ucieszyłam się, że będę mogła zrobić coś nowego 🙂

Jak dla mnie coś nowego. Dodatek do obiadu zamiast zwykłej kaszy rewelacyjny.

Dzisiejszy przepis pożyczyłam z bloga  “Gotowanie z pasją”. Wielkie dzięki za cudowny przepis.

Składniki:

  • opakowanie kaszy gryczanej
  • 2 jaja
  • bułka tarta
  • cebula
  • sól i pieprz

fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Przygotowanie:

  • kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (do litra wrzącej wody włożyć opakowanie kaszy i gotować na małym ogniu przez ok 20 min) – pozostawić do wystygnięcia
  • cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni
  • do kaszy wbić dwa jaja oraz cebulę – dokładnie wymieszać
  • dodać bułkę tartą tak aby masa była zwarta
  • doprawić solą i pieprzem do smaku
  • formować kotlety i smażyć z obydwu stron do uzyskania złocistego koloru

Przepis dodany za zgodą autora pochodzi z https://gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Smacznego!

Nie zapomnij podzielić się tym przepisem ze znajomymi!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!