Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

W tym przepisie rolę główną będzie miał makaron w formie szaszłyków – Wszyscy w domu je uwielbiają.

Nietypowy Pomysł Na Makaron. Nie Wiem Czemu Wcześniej Na To Nie Wpadłam! Szaszłyki Z Makaronu Prawie Jak Pizza

Makaronowe szaszłyki robią furorę w domu. Ten nietypowy sposób przygotowania sprawił, że wszyscy proszą o dokładkę. Prosta i smaczna przekąska na sobotni wieczór.

Składniki:

  • 250 g makaronu penne (pióra, rurki)
  • 0,8 l wody
  • 200 g kiełbasy salami (lub innej)
  • 10 oliwek zielonych
  • 7-8 oliwek czarnych
  • 15 g kukurydzy z puszki
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki keczupu
  • 200 g sera cheddar
  • 9 patyczków do szaszłyków

Przygotowanie:

Do garnka wlej wodę, dodaj oliwę i sól. Zamieszaj.

Wsyp do garnka makaron. Gotuj przez 10 minut.

Przygotuj patyczki do szaszłyków. Pokrój kiełbasę i przygotuj pozostałe składniki. Ugotowany makaron odcedź i pozostaw do ostygnięcia.

Nabijaj makaron na patyczki.

Tak przygotowane szaszłyki rozłóż równomiernie na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Makaronowe szaszłyki nasmaruj keczupem.

Ułóż salami i oliwki.

Posyp serem i nałóż kolejną warstwę kiełbasy oraz kukurydzę.

Z wierzchu możesz dodatkowo posypać większą ilość sera.

Wstaw szaszłyki makaronowe do piekarnika i piecz przez 20 minut.

I gotowe! Ciesz się przepysznymi zapiekanymi szaszłykami z makaronu! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!