Ta marynata drobiowa to prawdziwe znalezisko dla każdego szefa kuchni.

Jeśli planujesz ugotować kurczaka lub indyka na kolację, istnieje jeden wspaniały sprawdzony przepis na marynatę, którą można przygotować rano, przed opuszczeniem domu, w zaledwie 5 minut. Mięso będzie marynowało się przez cały dzień, dlatego po przygotowaniu będzie bardzo soczyste i delikatne.

Składniki

  • 1-1,5 kg indyka
  • 2 szklanki śmietanki kremówki
  • 20 g skórki z cytryny
  • 1 pęczek koperku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. W dużym pojemniku ułóż pokrojonego indyka, dodaj śmietanę, skórkę z cytryny, koper, sól i pieprz.

2. Przykryj folią i przechowuj w lodówce przez około 8 godzin.

3. Nagrzej piekarnik do 200 stopni, wyjmij mięso z marynaty i umieść w naczyniu do pieczenia. Piecz indyka przez około pół godziny. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!