Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Kardiochirurg: 40 lat to czas najwyższy na oczyszczenie naczyń – jest to kwestią przetrwania.

Zdrowie mamy tylko jedno, dlatego warto o nie zadbać. W szczególności, jeżeli ktoś może zapaść na choroby układu krążenia. Szacuje się, że te choroby to najczęstszy „morderca” człowieka.

Wielu kardiochirurgów ostrzega przed tym, zalecając dbanie o własne zdrowie. Jedną z takich chorób jest miażdżyca. Jej „wspólnikiem” jest zły cholesterol.

Aby pozbyć się cholesterolu ze swojego organizmu nie trzeba stosować drogich środków z apteki, które bazują na chemicznych związkach. Ze spokojem można spożywać naturalne środki, które dla wielu osób dostępne są od ręki.

Inwestujmy w to co zdrowie, a nasze zdrowie na pewno nam za to w przyszłości podziękuje, zapewniając długi i spokojny żywot.

Miód – doskonale znany i łatwo dostępny. Odpowiedzialny jest za pobudzenie układu trawiennego. Do tego polecany jest na wzmocnienie układu odpornościowego – w szczególności w okresie jesienno – zimowym.

Cytryna – to jedno z najbogatszych źródeł, jeżeli chodzi o witaminę E, jak również o potas. Ten drugi wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Witamina E zapobiega tworzeniu się skrzepów krwi.

Czosnek – jest doskonały, jeżeli chodzi o stabilizację krwi. Do tego nie można zapomnieć, że jego zaletą są duże właściwości przeciwwirusowe.

Składniki: zmielony ząbek czosnku, 1 łyżka świeżego soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżka świeżego, startego imbiru, 1 łyżka octu jabłkowego.

Wszystkie składniki należy bardzo dokładnie wymieszać w misce. Lek przyrządzony można maksymalnie do 5 dni przechowywać w lodówce.

Taką mieszankę można jeść do trzech razy dziennie – najlepiej przed śniadaniem i obiadem. Ten domowy środek pomaga obniżyć poziom cholesterolu.

You might also like

Comments are closed.