Pyszny deser, który smakuje lepiej niż lody. Najlepszy deser, jaki próbowałam. Oto przepis.

W pierwszej kolejności przygotuj biszkopt, czyli ubij jajka z cukrem za pomocą miksera na najwyższych obrotach urządzenia, miksuj przez około 10 minut, aż do powstania puszystej piany na koniec należy dodać cukier waniliowy oraz sól i wszystko wymieszać.

Osobno wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Nastąpienie przesiej powstałam mieszankę przez sitko i dodaj małymi etapami do miski z ubitym mi białkami. Całość lekko wymieszaj całość od dołu do góry.

W następnej kolejności wymieszaj wodę z dwiema łyżkami ciasta i wlej ją na brzeg miski, ponownie dokładnie całość wymieszaj ciasto od dołu do góry za pomocą łyżki kuchennej.

Następnie wyłóż całość na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i nasmarowaną cienką warstwą masła. Wstaw wszystko do piekarnika i piecz około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, następnie w trakcie pieczenia sprawdzaj gotowość ciasta wykałaczką.

Jeżeli biszkopt nie będzie się kleił do patyczka oznacza to, że biszkopt jest gotowy.

Można go wyciągnąć i ostudzić. Następnie należy przeciąć go na pół. Jedną część przełóż biszkoptu do mniejszej najlepiej kwadratowej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!