Pyszny deser, który smakuje lepiej niż lody. Najlepszy deser, jaki próbowałam. Oto przepis.

Przygotowanie kremu:

Wymieszaj żelatynę z wodą i pozwól jej  się stężeć. Do osobnej miski wlej śmietanę, dodaj cukier waniliowy i ubij wszystko na pianę. Wstaw całość do lodówki.

Następnie podgrzej mleko, ale nie gotuj. Ciepłym mlekiem polej pokruszoną w białą czekoladę zaczekaj minutę i wymieszaj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodaj miód i ponownie bardzo dobrze wszystko wymieszaj.

Podgrzej rozpuszczoną żelatynę tak aby była płynna i jednolita. Całość wleję do masy czekoladowej, wymieszaj i całkowicie ostudzić.

Następnie porcjami dodaj schłodzoną bitą śmietanę i wymieszaj całość do uzyskania jednorodnej gładkości. Gotową masę równomiernie rozprowadź na biszkopcie, który jest w blaszce i przykryj całość drugim biszkoptem.

Przygotowanie polewy:

Aby przygotować polewę należy podgrzać śmietanę, ale jej nie gotować. Następnie należy dodać do niej pokruszoną czekoladą, odczekać około minutę i wymieszać trzepaczką do momentu aż polewa stanie się gładka.

Następnie gotową polewę należy wylać równomiernie na górną część ciasta. Gotowe ciasto odstawić do lodówki na około 6 godzin.

Tak przygotowane ciasto po upływie 6 godzin jest gotowe do jedzenia.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!