Smażone roladki pekińskie w cieście. Gdy tylko wystawię ją na stół znika w mgnieniu oka.

W naczyniu ubić jaja. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Dodać przesianą mąkę i całość wymieszać dokładnie na gładką masę.

Liście kapusty maczać kolejno w przygotowanym cieście i smażyć na głębokim oleju przez kilkanaście sekund po obu stronach. Następnie przenieść na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Przygotować nadzienie. Pomidory i szynkę pokroić w dość dobrną kostkę. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a szczypiorek drobno posiekać.

Wszystkie składniki wymieszać w głębokiej misce. Dodać majonez, pieprz, sól i dokładnie połączyć. Na usmażone liście nakładać niewielką ilość farszu.

Zawijać w ciasne rolki. Roladki są gotowe do podania.

Mamy nadzieję, że nasz przepis Ci się spodobał i że niedługo zaserwujesz tę pyszną przekąskę swoim bliskim. Koniecznie wyślij recepturę swoim znajomym. Życzymy Wam smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!